Temperatur i slaktkroppen vid pH 6,0 - Hur ser det ut inom svensk lammköttsproduktion?
Inom Lammlyftet har pH i totalt 120 slaktkroppar på två olika slakterier mätts. Resultaten visade att temperaturen i slaktkroppen då pH 6,0 inträffade var högre ju högre formklass och fettklass slaktkropparna hade. Dessutom ledde en högre slaktvikt till en högre slaktkroppstemperatur då pH 6,0 inträffade.
Diagram: Slaktkroppens temperatur vid pH 6,0 beroende på slaktkroppsvikt.
Diagram: Slaktkroppens temperatur vid pH 6,0 beroende på formklass.
Diagram: Slaktkroppens temperatur vid pH 6,0 beroende på fettklass.
Vad vill du fortsätta med?
Vill du veta mera om hur slaktkroppens temperatur vid pH 6,0 påverkar köttkvaliteten? Kvalitetsegenskaper, Varför slaktkroppen är för varm eller för kall och vad du kan göra åt det, Produktionsplanering, Prissättning och klassning, Vägning och slaktmognadsbedömning, Kylningens påverkan på mörhet, Elektrisk stimulering, Hur det ser ut i andra länder.
Klicka på "Nästa" nedan.
Vill du istället lära dig mer om en annan parameter?