Temperatur i slaktkroppen vid pH 6,0 - Hur ser det ut inom svensk lammköttsproduktion?

Inom Lammlyftet har pH i totalt 120 slaktkroppar på två olika slakterier mätts. Resultaten visade att temperaturen i slaktkroppen då pH 6,0 inträffade var högre ju högre formklass och fettklass slaktkropparna hade. Dessutom ledde en högre slaktvikt till en högre slaktkroppstemperatur då pH 6,0 inträffade.

 

 

Temp vid pH 6,0 vikt

Diagram: Slaktkroppens temperatur vid pH 6,0 beroende på slaktkroppsvikt.

 

Temp vid pH 6,0 formklass

Diagram: Slaktkroppens temperatur vid pH 6,0 beroende på formklass.

 

Temp vid pH 6,0 fettklasser

Diagram: Slaktkroppens temperatur vid pH 6,0 beroende på fettklass.


Vad vill du fortsätta med?

Vill du veta mera om hur slaktkroppens temperatur vid pH 6,0 påverkar köttkvaliteten? Kvalitetsegenskaper, Varför slaktkroppen är för varm eller för kall och vad du kan göra åt det, Produktionsplanering, Prissättning och klassning, Vägning och slaktmognadsbedömning, Kylningens påverkan på mörhet, Elektrisk stimulering, Hur det ser ut i andra länder.

Klicka på "Nästa" nedan.

Vill du istället lära dig mer om en annan parameter?

Klicka på:
Storlek svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.pngKroppsform svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.pngFettgrupp svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.pngÅlder svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.pngTillväxt svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.png
Renhet svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.pngpH svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.pngpH 6,0 svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.pngKylrum svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.pngMörningstid svartkantad rundad knapp på i teorisidorna.png